Dit was de MetaRelax® Ostend Night Run 2023

Sfeerbeelden

Parcours

De MetaRelax® Ostend Night Run is een sportieve belevingsloop met een afwisselend en bijzonder parcours van 7, 14 of 21 km (het parcours is 7 km lang en wordt, naargelang de gekozen afstand, 1, 2 of 3 keer gelopen).

Starten doe je bij zonsondergang op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers. Elk jaar verrassen we met enkele aanpassingen. Dit jaar loop je onder meer over de strekdam, door het iconische Thermae Palace Hotel, langs de vernieuwde Lijnbaanstraat, door de Sint-Petrus-en -Pauluskerk en door Deweert Sport. Onderweg is er op meerdere plaatsen entertainment voorzien. 

Ter hoogte van de Drie Gapers en KAAP is er tijdens en na de run een bar met DJ voorzien voor zowel de lopers als supporters. 

Ook de allerkleinsten (7-12 jaar) kunnen zich uitleven tijdens de gratis C-Hotels Kids Run van 700 m of 1.000 m. De Kids Run start om 18.30 uur voor de kinderen van 7 t.e.m. 9 jaar die 700 m lopen. Om 19.00 uur starten de kinderen van 10 tot 12 jaar die 1 kilometer lopen. Dit jaar wordt de Kids Run mee georganiseerd door Hermes atletiekclub Oostende vzw en kan die gratis aangeboden worden dankzij de steun van C-Hotels.

Praktisch

Wanneer en waar

Zaterdag 21/09/24

Gezamenlijke start om 20.00 uur
Gratis C-Hotels Kids Run start om 18.30 uur (700m) en 19.00 uur (1.000m)

Oostende

Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers (Koninginnelaan)

Prijzen

Voorinschrijving 29/05 - 15/09:

 • 7 km: € 14
 • 14 km: € 19
 • 21 km: € 24

Vanaf 16/09 (daginschrijving):

 • 7 km: € 20
 • 14 km: € 25
 • 21 km: € 30

 

Daginschrijvingen + afhalen borstnummers

 • daginschrijvingen: 10.00 - 19.00 uur
 • afhalen borstnummers: 10.00 - 19.30 uur 

bij KAAP (Koning Boudewijnpromenade 10), ter hoogte van de Drie Gapers. 
Borstnummers kunnen ook door vrienden/familie afgehaald worden.

Bewaring sporttas

Je kunt je tas in bewaring geven aan de daarvoor aangeduide zone nabij de 3 Gapers.

Bevoorrading

Er is een bevoorrading met water voorzien langsheen het parcours.

Zo geraak je er snel

Auto
Parkeer op de randparking Koninginnelaan of in de betaalparking Koninginnelaan.

Tram
Halte: Oostende Koninginnelaan

Bus
Halte: Oostende Petit Paris

Bekijk op Google Maps

Jaarlijks schenkt Rotary Oostende ter Streep de opbrengst van de MetaRelax® Ostend Night Run aan goede doelen en sociaal geëngageerde verenigingen. In 2023 ging de opbrengst naar drie Oostendse goede doelen: Lizette & Lucien, Tejo Oostende & De Katrol. Het publiek koos een 4e goed doel: Feestvarken VZW.

Deze editie hebben we ervoor gekozen om de nieuwe belevingswinkel SCHOL te steunen. Deze winkel is een initiatief van Ithaka VZW. De uitbating zal er gebeuren door mensen met een beperking. Er zullen ook workshops georganiseerd worden en er komt een horeca-gedeelte. Mensen met een beperking kunnen er groeien in hun talenten en zullen er in hun kracht staan. De winkel opent in de Kaaistraat in Oostende.

Bovendien kunnen de lopers tijdens hun inschrijving, net als vorig jaar, zelf een suggestie doen voor een goed doel om te steunen.

op de hoogte blijven van leuke activiteiten in Oostende

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen